ventetiden koster liv, transkønnet

Ventetiden koster liv

Ventetiden koster liv

ventetiden koster liv

Glædelig 2. advent til alle jer skønne mennesker.

Tiden går, tiden er knap, tiden er en udfordring på alle leder og kanter, men til gengæld er tiden fantastisk når man formår at udnytte den uden stress og i det rigtige selvskab. Jeg går fortsat og afventer en tid til mit udredningsforløb på Sexologisk klinik, som forhåbentlig kommer til at ligge i starten af det nye år.

Men hvad indebære al den ventetid? Egentlig havde jeg ikke troet det ville påvirke mig synderligt, men der er flere ting idet end bare ventetiden i sig selv. Udfordringen ligger jo i at man efter at have "taget beslutningen", mentalt begynder at udvikle sig i den ønskede retning og ligeledes begynder at ligge mere og mere mærke til de situationer man bliver sat i hvor kønnet spiller en væsentlig rolle.

Det er jo ikke sådan at jeg aldrig har haft de udfordringer, men jeg har formået at undertrykke det for at beskytte mig selv for den smerte det medførte. Nu er det kommet frem i lyset og jeg står endelig ved det, men det betyder at jeg for en udfordring og bliver konfronteret med en smerte hver gang folk omtaler mig som "hende" "hun" "mor" "kone" "søster" "svigerdatter" osv.

Ligeledes skal jeg tage stilling og træffe et valg hver gang jeg skal på toilettet, for ikke at tale om bekymringen for om herre toilettet kun har et pisoar. Alt dette tager til og bliver hver dag en større udfordring/irritation, alene fordi der ikke er noget fast tidsintervalg for hvornår det begynder at gå fremad.

Med det mener jeg at i det øjeblik jeg starter på hormoner vil mange ting begynde at ændre sig og blive lettere og jeg vil begynde at matche mit indre med mit ydre og derved passere som den fyr jeg i virkeligheden er og ikke den mere akavet lebbe som føler væmmelse ved egen krop.

Derfor er det også problematisk med disse lange ventetider for transpersoner, da det virkelig kan ødelægge ens psyke op til behandling når man går og venter et år som indebære en form for indre terror. En indre terror som viser sig som en enormt skadene konflikt med en selv, idet det kun ses og føles på egen krop og ikke kommer til udtryk overfor andre i de klemte situationer man ofte står i.

Andre folk tænker jo ikke over det og gør det oftest heller ikke at skade en. Andre kender endnu ikke til det og gør det derved heller ikke bevidst, men uanset hvad kunne man have været foruden, ved at man var opstartet behandlingen tidligere og derved lettere kunne få ens omgangskreds "med på projektet" idet man så ville kunne opleve forandringen og ikke kun den uforstående samtale omkring det.

Jeg selv og min omgangskreds har brug for at der sker lidt handling, så tilvænningen for alvor kan begynde og transformationen kan blive en virkelighed så jeg passere i det offentlige rum. Jeg har heldigvis aldrig været fysisk selvskadende, men jeg kan da godt se at undertrykkelsen ikke har været sund heller.

Derfor må jeg også meget gerne snart nå dertil,  hvor der sker lidt action 😉 Jeg har brug for snart at kunne være tilpas i egen krop og blive læst som det hankøn jeg nu engang er. Jeg ved også at ventetiden for mange transkønnet har kostet endnu mere smerte end det er tilfældet hos mig. Ligeledes er der adskillige eksempler hvorpå det har kostet et menneskeliv.

Det finder jeg enormt tragisk og kan som eks. henvise til DR dokumentaren "Mordet på Jannik" som var meget uetisk journalistik. Men den viser dog en ung pige fanget i en drengekrop, som ved afslag på SK efterfølgende tager sit eget liv.

Jeg har en svigermor som forståeligt nok påpeget at jeg har enorme følelsesmæssige "skills" (sprogligt følelsesmæssige udtryk) som ikke mange mænd kan prale med. Til det har jeg kun at sige at enhver kan tilegne sig disse "skills" (færdigheder) hvis man udsættes for situationer hvor det vil gavne dig i forhold til at passe ind.

Især hvis du er en pleaser ligesom jeg. Derfor er jeg også ALTID blevet provokeret når mænd og kvinder har påpeget overfor mig at ikke har kunne forvente mere af det mandelige køn, da det ikke ligger til dem. Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg har været flippet ud, da det på mig føles som en ansvarsfraskrivelse at bruge sit køn som undskyldning for personlig udvikling. Jeg har brugt ufattelig mange år på at tillærer disse færdigheder, men min tankegang er stadig oftest som den klassiske cis-mand.

På den anden side har jeg beskyttet mig under den kvindelige skald og haft lettere ved at græde ud når det var nødvendigt grundet min opvækst. Samtidig har østrogenen drillet mig enormt og sat mig i situationer hvor jeg har været meget vred, men hvor jeg ikke har kunne styre tårene som har sprøjtet ud af sluserne.

Jeg griner af det den dag i dag med en hvis udsigt til udvikling i rigtig retning, men det er da enormt provokerende hvordan ens krop bare altid har arbejdet imod en 🙂

Sia kalder mig nu for far 95% af gangene hun kalder på mig og står fast ved det overfor sine små venner. Line omtaler mig som hendes mand. Mine medstuderende har jeg ikke de store krav til før jeg starter på hormoner, så jeg er udfordret på deres måde at omtale mig på, på god gammel håndværker humor.

Svigerfamilien har svært ved at udføre det i praksis, hvilket gør at jeg ofte omtales som mor og hende eller ved navn. Her kunne jeg godt ønske lidt mere disciplin og især i forhold til vores datter som er bevidst om omtalen som går imod hendes omtale af mig. Dog er de ikke imod min transition (mig bekendt) og derfor er jeg også nødt til at være overbærende overfor skiftet som nogle har lettere ved at handle på end andre.

Alt ialt er der altså ikke andet for end at hænge i og få det bedste ud af ventetiden. Jeg er ihvertfald uden tvivl klar når den tid kommer, at jeg kan tilbydes behandling 😉

Jeg har en dejlig familie som støtter mig i min process og så længe jeg har dem omkring mig og en masse dejlige oplevelser med dem - så kan tiden bare komme an. Jeg elsker min hverdag og det liv jeg føre og da jeg aldrig har haft en forventning om at mit liv skulle være let, så jeg tager de udfordringer der måtte være på vejen til det gode og sunde liv.

Håber i må få en helt fantastisk 2. advents aften.

http://www.ongoingyoungster.dk/nye-tider/

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.