Transkønnet, mastektomi – Helingsprocessen

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen

Operationsdag 5 april 2017 og frem til endeligt resultat. Transfyr (female to male)

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 dræn Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

6 april. 1 dags post-op

Smertedækket af Ibuprofen 1x400mg. + paracetamol 2x500mg. efter behov. Stadig ingen smerter i forhold til operationen, men megen rygsmerte da jeg kun kan sove på ryggen og har et meget stramt bælte om brystet. Jeg har stadig dræn i, da de først tages ud når jeg har under 30 ml. i poserne.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

7 april. 2 dages post-op

Stadig smertedækket af Ibuprofen 1x400mg. + paracetamol 2x500mg. efter behov. Jeg har ret høj smerteterskel og hvorfor minimal brug af smertestillende blot for at give kroppen lidt ro at hele i. Mine dræn er stoppet med at løbe og jeg har under 25ml. i poserne, hvorfor det er tid til drænudtagning. Jeg fik først taget den venstre, som VIRKELIG gjorde nas :O (den havde slet ikke givet væske i et døgn) SÅ derefter den højre som på ingen måde gjorde ondt (det er den mest "tæsket" side som også har væsket mest) Jeg fik ved en fejl disse hvide plastre hen over drænhullerne, på trods af vi godt vidste at jeg ikke tåler plaster med harpikssyre som klæbemiddel. Jeg blev udskrevet og fik derefter voldsom allergisk reaktion, både grundet plaster, kontaktallergi (mavebælte) og trykallergi (mavebælte) 🙁

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Allergisk reaktion Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Allergisk reaktion Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

8 april. 3 dages post-op

Jeg har nu fået lov at undgå mavebæltet, som jeg ellers skulle have på i 8 uger. Derfor hævede det mere op og tyngden gør at jeg føler at hele brystkassen falder af når jeg intet stramt har på. Huden er jo blevet separeret fra brystbenet og det er derfor at mavebæltet er en vigtig del af ens heling, således at huden vokser fast på brystbenet.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

10 april. 5 dages post-op

Vi nærmer os påske og jeg har er gået forud og har pådraget mig selv en flot gul farve. Det fungerede ikke uden kompression og jeg arbejder ihærdigt på at finde en optimal løsning.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

11 april. 6 dages post-op

Plastrende som er hen over mine nippels er uden harpikssyre og er noget specielt operationsplaster. Jeg har skåret dem så små som muligt af risiko for allergisk reaktion. De er så småt begyndt at falde af.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

12 april. 7 dages post-op

Plastrende var nu så løse at jeg pillede dem af. Min højre nippel var stadig lidt fugtig og blodig, men en tur i bad og skylle det stille og roligt og alt er godt.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

15 april. 10 dages post-op

Jeg har været på Rigshospitalet og efterlyst kompressionsvest, da deres mavebælter virkelig ikke fungere for mig. Det har ikke været muligt at få en forklaring på brugen af mavebæltet frem for en kompressionsvest og personalet kan godt se udfordringen. Jeg har derfor måtte ud og søge byen tyndt (bandagist, savha osv.) men intet er lykkedes mig, hvorfor en meget stram kompressionstop fra Intersport blev min sidste mulighed. Den er ikke lavet til formålet, men er det som har fungeret bedst indtil muligt. Den hverken falder af, trykker væskesamling op over armhule-højde eller giver voldsom allergisk reaktion. 300,- i intersport og godt givet ud, selvom jeg hellere ville betale langt mere for en rigtig kompressionsvest og så satser jeg på det er den sidste top jeg nogensinde har købt til mig selv :O

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017 mastektomi transfer rigshospitalet 2017

mastektomi transfer rigshospitalet 2017

16 april. 11 dages post-op

I dag er den gule farve på vej retur og det værste blod er vasket væk fra mine nippels. Jeg har nogle hårde knudet steder rund omkring på brystet (størknet blod osv.) men er ved at få følelsen tilbage på det meste af brystkassen. Før kunne man slet ikke engang mærke når man træk plastret af, det er en lidt klam fornemmelse. Det heler rigtig fint og jeg er rigtig godt tilfreds med Alessandros arbejde.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

18 april. 13 dages post-op

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

19 april 14 dages post-op

Her har jeg endnu engang forsøgt med mavebæltet udenpå den nye top, men det fungere bare ikke. Især i højre side (på fotoet venstre) kan i se hvordan den skubber hævelsen op over bæltet.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

23 april. 18 dages post-op

De sidste to dage har jeg intet haft på og jeg kan ikke se eller mærke forskel. Nu føles det ikke længere som om at hele brystet falder af og jeg glemmer helt at jeg er "ny"opereret. I dag forsøgte jeg fx at trække mig selv op på en lille klatrevæg i den ene arm, sammen med min datter. :O DET kan man altså ikke haha og jeg blev hurtigt mindede om at jeg er blevet opereret. Men det føles som om alt er som det skal være og at helingen er i fuld gang dag efter dag.

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

25 april. 20 dages post-op

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

7 maj. 32 dages post-op

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

15 maj. 40 dages post-op

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

31 maj. 56 dages post-op

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

Transkønnet, mastektomi - Helingsprocessen Rigshospitalet 2017

Jeg vil løbende ligge lidt nye fotos op af helingsprocessen nedenfor.

Er man selv transkønnet, i start af sin process og har spørgsmål, så er man velkommen til at kontakte mig og jeg skal svare så godt jeg kan.

http://www.ongoingyoungster.dk/oplaeg-rigshospitalet/

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.