Oplæg Gynækologisk afd. Rigshospitalet

Oplæg Gynækologisk afd. Rigshospitalet

Oplæg Gynækologisk afd. Rigshospitalet 20/04-2017

Oplæg Gynækologisk afd. Rigshospitalet

Som det fremgår af overskriften, var jeg inviteret til at holde et oplæg for 35 -40 sygeplejersker/læger på Gynækologisk sengeafsnit forleden, hvilket jeg velvilligt takkede ja tak til.

Det er ikke længe siden jeg fik min mastektomi og det var derfor heller ikke fordi jeg havde det helt vilde overskud til opgaven, men jeg gjorde det i en god sags tjeneste.

På denne afdeling har de undervisning hver torsdag morgen fra 8.00 - 9-00 og lige pt. har de taget fat i emnet transkønnethed, idet det er dem som operere os fri fra vores livmoder mm.

Personalets tanker

De havde på forhånd gjort sig mange tanker omkring det som mand at være indlagt på en sengeafdeling som stort set kun består af kvindelige patienter.

Før mit oplæg har de haft besøg af Sexologisk Klinik, Gynækologisk ambulatorie og på næste torsdag får de besøg af min "gode" ven fra Plastikkirurgisk afd.

Jeg fandet det enormt positivt at man under et sådan initiativ finder det vigtig at trække patienterne selv ind og høre fx. min historie, mine oplevelser og mine forventninger til mødet med dem på "gulvet".

Jeg havde deres fulde opmærksomhed fra start til slut og der kom mange gode og relevante spørgsmål.

Guldkornet

Dog var de vigtigste guldkorn fra min side af at huske dem på vigtigheden af det de har lært under deres studie i sin tid, respekten for det enkelte menneske som patient og en nysgerrighed og åbenhed for at lære nyt med alt hvad det indebære.

Hvis man ønsker at se min Power Point præsentation (som ikke er min stærke side) så kan man finde den HER.

Det lod til at de fik noget at tænke over, alle hver især og jeg tror og håber på at det hjalp dem til en bedre forståelse af hvad vi som patienter har af forventninger til dem.

Jeg kan selvfølgelig kun tale på mine egne vegne, men så alligevel matcher mine egne forventninger rigtig mange andres fra minoriteten  - så det udgangspunkt er jo fint.

Jeg synes jeg brugte meget energi på at få dem til at forstå at det ikke er rimeligt at sammenligne os med kræftpatienter, at man umuligt kan sige hvem der har det værst og at vi som sådan ikke ønsker særbehandling, men blot helt almindelig respekt og hensynstagen som man tager til alle de andre patienter som også alle hver især er forskellige fra hinanden.

Det var en positiv oplevelse og jeg følte at der vigtigst af alt blev lyttet til det jeg fik sagt. Der var en fælles enighed om at respekten og umagen fra deres side af er altafgørende for vores forløb hos dem. At gentagende "kiks" med fejl i pronome både i tale og på skrift har store konsekvenser for os i det møde og det kunne de alle sammen godt forstå og så som en selvfølge i deres daglige arbejde.

Nu har jeg ikke selv været under kniven hos dem endnu, men jeg er fortrøstningsfuld og har store forventninger til mit møde med dem efter dette oplæg. Det var meget behageligt at møde deres team som almindelige mennesker og ikke hvor jeg ligger som patient. De grinte af mine og hinandens jokes og der var ligesom et frirum hvor vi alle mødtes udenom deres speciale, hvilket var enormt positivt.

Tak for alles opmærksomhed på afdelingen, afsnit 4014 på Riget

http://www.ongoingyoungster.dk/mentaltest-paa-sexologisk-klinik/

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.