Mødet med gynækologerne på Riget

Mødet med gynækologerne på Riget

Gynækologisk den 11/07 2016

Gynækologerne

Bliver hentet i venteværelset af sygeplejersken og ført til en stue.

Hilser pænt på lægen og sætter mig ned.

De læser op fra min journal og konkludere at jeg er selvmedicinerende. Til det svare jeg ”det er der nogen som kalder det?

Lægen: Bestiller du det over internettet?

Mig: Nej jeg får det hos CCC

Lægen: CC-hvad?

Mig: CCC

Lægen: Hvad er det?

Mig: En privatklinik

Lægen: Hvor ligger den?

Mig: På Esplanaden

Lægen:

Lægen: Hvad er det så du får?

Mig: Testoviron

Lægen: Det kender jeg ikke, det må jeg slå op

Lægen: Du ved godt at du ved hormonbehandling kan miste din fertilitet?

Mig: Grinende JA det er jeg godt klar over

Lægen: Vi kan ikke tilbyde dig et forløb sideløbende med det du har hos CCC

Mig: Nej det er jeg godt klar over, jeg er her i dag for at høre hvad i kan tilbyde mig

Lægen: Vi kan tilbyde dig Testogel

Mig: Det er jeg på ingen måde interesseret i

Lægen: NÅ, hvorfor ikke?

Mig: Fordi jeg har en dater på 3, en kone med for højt testosteron niveau og at min ADHD ikke tallader nogen former for cremer + manglende struktur til påføring.

Lægen: Så tror jeg ikke vi kan tilbyde dig noget, men jeg vil gerne undersøge det.

Mig: Det takker jeg ja tak til.

Da jeg så spørg ind til deres procedure, hidser sygeplejersken sig voldsomt op så lægen må få hende på rette køl igen efter flere forsøg. Jeg bruger nemlig en kammerat som eksempel (uden navn) og fortæller hvordan han er kommet fra samme klinik af og har fået Nebido udskrevet på dagen til 6 mdr. uden kontrol før 6 mdr. senere. Han er en del ældre end mig og jeg finder det direkte uforsvarligt. Efter lægen fik sygeplejersken på rette køl og fik sagt at hun jo ikke kunne afvise at der var sket en fejl og anbefalede at han tog kontakt til dem, fik jeg gjort klart at jeg var glad for det ikke var proceduren og i så fald ville jeg takke nej tak med henblik på mit helbred.

Jeg takker af og siger farvel.

Gynækologerne Rigshospitalet

Efterfølgende følger sygeplejersken mig til blodprøvetagning og på vejen spørg hun indtil hvad det er jeg får hos CCC. Jeg svare Testoviron og hun spørg om det er et Testosteron præparat? Det svare jeg vagt ja til. Hun spørg om jeg kender forskellen på det præparat og Nebido og jeg svare ja (Nebido er i kroppen i 3 mdr. Testoviron 3 uger) Hun begynder så at forklare mig forskellen på de to præparater og hvordan der er stor forskel på stabiliteten af de to præparater. (jeg har fået bekræftet hos CCC at Nebido er den mest stabile, men at det hos transkønnet sjældent er der man ser svingningerne og fik en detaljeret forklaring på transkønnet og en cis mand i forskel til hendes udtalelser. Det er altså ikke helt korrekt det hun siger) Men som det aller første studser jeg jo over at sygeplejersken udtaler sig om og sammenligner et præparat hun ikke aner hvad er, med Nebido. Testoviron kom på markedet i 2005 og blev også dengang brugt på Riget. Hun fortæller mig også hvordan jeg skal startes op på Nebido ved at give en normal dosis og 3 uger senere give endnu en normal dosis for at kickstarte hormonet i kroppen.

 

I min optik lyder det ikke sundt for min krop at ”kickstarte” den på en sådan måde.

Studier fra USA har vist øget blodpropper ved denne metode, da man "chokker" kroppen.

 

  1. Man kan ikke udtale sig om et præparat man ikke kender.

  2. Man bør som specialist have kendskab til diverse præparater når man kalder sig for specialister på området. SÅ mange forskellige præparater har de altså ikke haft i brug på dette område gennem årene.

 

Den eneste information jeg fik vedrørende opstart af hormonbehandling var at jeg kunne miste min fertilitet. SERIØST! Intet omkring kræft ricici eller andre bivirkninger, for mig er det skandaløst.

I dag den 20/07 2016

Lægen ringer og tilbyder mig Nebido med stille opstart ¾ Nebido og efter 3 uger endnu en injektion med normal dosis. Hun spørg om hun skal udskrive hormoner eller om jeg vil tænke over det. Jeg siger jeg vil tænke over det og vende tilbage. Jeg har takket nej tak til hendes tilbud, da jeg føler mig mere tryg ved et forløb på CCC og jeg gerne betaler lidt ekstra for den tryghed. Ligeledes kan jeg her sammen med min specialist (en rigtig specialist på området) udvælge det præparat som fungere bedst for mig , uden at det skal konfereres med andre og uden jurister og andre skal blandes ind i det. Altså føler jeg mig for engang skyld som en helt alm. patient og det er rigtig rart.

Jeg synes det er urimeligt at det skal være på denne måde og jeg synes det er vigtigt at man gør opmærksom på, hvis man oplever urimelige situationer i det danske sundhedssystem. Man skal altså kunne føle sig tryg og have lov at være herre over hvem som operere og behandler en ved behov for behandling. I vores tilfælde kunne søge og få expertise i det private.

Sidste status er at jeg er startet i nyt forløb hos Sexologisk Klinik i et såkaldt observationsforløb. Min første samtale gik godt og jeg er glad for den behandler jeg har fået (samme behandler fra første forløb) Han er nemlig respektfuld og jeg kan mærke han faktisk gør sig umage.

Hvad er et observationsforløb?

Et observationsforløb er et forløb krævet af sundhedsstyrelsen som går ud på at man løbende har samtaler med os gennem det første år vi er på hormoner. Dette kræves i forbindelse med en evt. kastration (fjernelse af underlivet) En hvilken som helst kvinde kan gå til lægen og sige hun er bange for at få kræft i underlivet og kan gennem gynækologisk afd. få det fjernet. Man vil så MÅSKE efterfølgende teste om kvinden er disponibel for denne type canser.

Men er man som jeg transkønnet på papiret og ønsker fjernelse af underliv, så skal man igennem dette forløb med en behandler i 1 år og så vil vi kunne ansøge sundhedsstyrelsen om lov til kasteration.

Kan i sige diskrimination!

Det vi tit høre fra andre når vi som transkønnet udtaler os på området er ofte "jamen det er da godt at de sikre sig at i ikke fortryder"

Øhh a hva tænker de fleste transkønnet og føler sig i den grad talt ned til. Folk er altså nødt til at forstå at en reel transkønnet IKKE fortryder disse valg. Nogen har brug for mere støtte og vejledning i sin søgen på hvad der er rigtigt for dem, men når en transkønnet har taget valget om diverse kønskorrigerende indgreb, så er det altså ikke en fix ide man pludselig lige fik søndag morgen under sin brunch på "Cafe Rex" Det er altså mennesker som igennem mange år har haft en behov man har undertrygt (nogle mere end andre) og nu står man der helt klar til handle og så mødes vi i samfundet med en sådan indgangsvinkel. Jeg er med på at de fleste ikke har onde bagtanker ved deres udtalelser, men det er vigtigt for mig at fortælle hvor hårdt det rammer en og hvor nedværdigende det faktisk er. Man føler sig ikke lige med det menneske man står overfor, tværtimod har man en følelse af at personen ikke mener man kan tage sådanne beslutninger på egen hånd.

Hvordan vidste du at du var transkønnet?

"Ja hvordan vidste du at du var cis mand/kvinde?" Til det svare de fleste "det ved man bare"

Jeps og det er ligesom det der er hele min pointe, det ved vi bare og det uanset hvilken anatomi vi nu engang er født med. Man er jo stadig et menneske bare fordi man er født uden arme og ben, med en stump hale, eller på anden måde deform. Det er egentlig det samme med os, vi er født lidt "deforme" i forhold til vores hjerner.

Men hey, vi er stadig mennesker som kan træffe egne beslutninger i livet.

http://www.ongoingyoungster.dk/kamp-til-stregen/

2 kommentarer

  • Nanna

    Hold da op det skal da ikke være nemt… men sejt du kæmper og sej kamp for at blive den du er hvis man kan sige det sådan… men jeg ønsker dig og din dejlige familie alt held og lykke fremover og håber i snart når jeres mål 😀 Kram Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.