Et råb om hjælp

Et råb om hjælp

Et råb om hjælp

Forleden efterlyste jeg hjælp til en veninde i nød, jeg valgte ikke at nævne hvad det præcis omfatter før jeg havde talt ordentligt med hende om situationen.

I dag har jeg så været på besøg hos Anne og jeg har fået lov at dele hendes historie af flere årsager.

Anne er 34 år gammel og bor på Nørrebro, vi har lært hinanden at kende igennem x-kærester og fandt hurtigt ud af at vi var gjort at samme stof. Vi har begge haft en opvækst med enorme svigt, misbrug og meget andet og derfor har vi altid "talt samme sprog".

Ud af Annes 34 år har hun lidt af spiseforstyrrelse i de 28. Annes mor led af en spiseforstyrrelse som hun langsomt fik trukket ned over hovedet på sin datter og som hun dags dato står helt alene med.

Hendes mor dør af kræft da Anne er bare 19 år gammel og kontakten til hendes far og resten af familien er minimal grundet manglende forståelse og indblik i hendes sygdom.

Ballerup hospital med speciale i spiseforstyrrelser har nemlig nu opgivet hende og overladt hende til sig selv 38kg. (1.70 høj) og en krop der for alvor er ved at stå af efter mange års sygdom. Anne har for nylig fået tilkendt en førtidspension, som hun sagde: "den gav de mig fordi de bare venter på jeg alligevel dør" Det er virkelig tragisk.

Riget har efter sigende ikke mere at tilbyde i det Anne er for ustabil... USTABIL! jaaa hvordan er det nu med spiseforstyrrelser? Er man stabil med en spiseforstyrrelse. Det groteske i dagens danmark er at man satme skal være rask og fuld af overskud for at kunne kæmpe en kamp mod systemet i håb om hjælp. Æv...

Anne for 2 mdr. efter afvisning fra Riget

Et råb om hjælp - Anne har en spiseforstyrrelse

Jeg har tidligere i mit liv stiftet bekendskab med denne sygdom hos andre venner og jeg har set hvordan denne sygdom tager livet af folk. Anne har intet værdigt liv, hun har ikke prøvet et liv uden spiseforstyrelse og har kæmpet hele livet.

Anne er en fighter, hun har kæmpet ligesom jeg selv og det er derfor jeg har valgt at sætte ind nu hvor hun står alene.

Anne nu 2 mdr. efter afvisning fra Riget 12 kg. +

Et råb om hjælp - Anne har en spiseforstyrrelse

Hendes tilstand er således at hun er underernæret, fejlernæret, har vitamin problemer, mave/tarm problemer, veneproblemer mm. Hun er i konstant smertehelvede med en mave som på ingen måde fungere, dårligt blodomløb, skiftevis kuldegysninger eller følelsen af at være ved at brænde op, angst, stress, søvnløshed (hun sover max 2 timer dagligt)

På trods af hendes vægtøgning har hun aldrig haft det værre i hendes krop, alt gør ondt, prikker, stikker og brænder. Hun har forstadie til knogleskørhed og hendes tænder har det enormt skidt også.

Jeg efterlyste derfor nogle fagfolk i mit netværk som har lyst og overskud til at give Anne en hånd med det hun ikke selv kan klare og det har allerede givet pote.

NÆSTEKÆRLIGHED

Vi har faktisk 4 skønne mennesker som har åbnet deres arme og tilbudt deres hjælp.

Pia Løvholdt: sportsmassør og akupressur

Sabrina: Fysioterapeut

Iben Erica: Kostvejleder

Kim Maibom: Body SDS

Ud over det kunne en BIOPAT også være et rigtig godt indspark i Annes kamp, da hun på egen hånd forsøger at indtage de vitaminer hun har brug for, men er meget nervøs for om hun tager det rigtigt eller om hun er med til at gøre det hele værre.

og en Psykolog var måske heller ikke en helt dårlig ide i Annes kamp for accepten af egen krop og vægtøgning og den udfordrende opvækst.

Anne er mere motiveret end nogensinde før, det af flere årsager. I hendes alder af bare 34 år er hun nået til et vendepunkt i sit liv. Hun har for alvor indset de ting hun er gået glip af og har sat sig flere mål for fremtiden med ting hun ønsker at opleve - det er jo det hele livet går ud på. Vi har jo alle drømme.

Ud over det er Annes krop for første gang begyndt at stå af og det har skræmt hende. Hendes ben er dårlige og hun kan ikke længere opretholde en aktiv hverdag. Hun bor på 4 sal. uden elevator og det er i sig selv en udfordring hver gang hun skal ud af døren til læger, handle eller andet. Det har også været med til at gøre at hun er blevet mere og mere ensom i sin lejlighed.

Anne beskriver hendes ensomhed som rædselsfuld og selvværdet har nærmest aldrig været tilstede. Det meste i Annes liv bære præg af facader for at overleve. På trods af de mange udfordringer har Anne dog altid været enormt aktiv og social, hun har drevet eget rengøringsfirma og doven er nok det ord som ligger aller mest fjernt fra Anne. Alligevel sidder hun nu tilbage alene med sin sygdom og nu har også vores sygehusvæsen vendt Anne ryggen. Det gør ondt.

Anne har selv fået en aftale i stand med den lokale sandwich bar og får 30% på hendes mad grundet hendes sygdom. På den måde aflastes hun lidt i sit hårde arbejde med at få ordentlig nærende kost.

Jeg spurgte Anne forleden hvad hun stod og manglede og hendes højeste ønske var hjælp i form af behandlere som kunne hjælpe hende på rette vej. Anne har rigtig nok en førtidspension, men når regningerne er betalte og Anne har brugt sit madbudget og betalt for vitaminer, mineraler og de vigtigste behandlinger - så er hun allerede i minus og har ikke fået halvdelen af den hjælp der behøves.

Citat Anne: "jeg køber ikke så meget som en SOK til mig selv"

Et andet STORT ønske Anne har er muligheden for at komme lidt væk fra hverdagen i lejligheden på Nørrebro. Hvis der er nogen helst kreative sjæle derude som ville kunne indfri dette store ønske, så må i meget gerne vende tilbage til mig. Men jeg er klar over at det kan være svært i det hun ikke kan "plantes" alene i et sommerhus fx. Anne skal ikke være mere alene, men ville elske en uge eller 2 sammen med et eller flere fornuftige sunde mennesker som ville kunne vise Anne hvordan en god hverdag også kan se ud. Vi snakker derfor ikke ferie med opvartning idet Anne aldrig ville kunne sidde stille og bare tage imod, men vi har at gøre med en ung kvinde som også selv har så meget at byde på og så er hun faktisk en rigtig dygtig kok 😉 Sidder der et par eller en familie som har mulighed for at hjælpe Anne eller kender andre som kan, så tøv ikke med at kontakte mig.

Ellers har jeg ikke kunne få andre ønsker ud af hende da hun lige nu er enormt overvældet og glad over de mennesker som allerede nu har tilbudt sin hjælp, men jeg tænker alligevel at jeg vil give folk muligheden for at tilbyde hende andet, hvis i sidder hjemme i stuerne og har noget i vil donere. Det kunne være en parfume, en fin bluse, nye strømper, et gavekort eller et fad lasagne.

Jeg VED vi har nogle helt fantastiske læsere og er ret sikker på at Annes historie gør indtryk på mange og selv helt små ting varmer Annes hjerte og styrker hende i hendes kamp hen imod et værdig liv.

Efter Annes eget udsagn, så er det nu eller aldrig og hun har valgt NU. Derfor håber jeg på alt den hjælp der kan indhentes, da Anne nu har lagt alle kortene på bordet og valgt livet - hun skal bare bruge noget hjælp.

Til dem som har lyst til at skrive en hilsen til Anne, så kan der kommenteres i kommentartråden eller sendes en mail direkte til mig info@ongoingyoungster.dk

Anne vil besvare alle jeres hilsner 😉

Rigtig god aften..

17 kommentarer

 • akupressør/ massør Pia Løvholt.

  Det skal nok blive godt,og jeg glæder mig til vi sammen som Team skal sørge for noget kvalitet til Annes liv,så det igen bliver værd for Anne at fortsætte trods udfordringer……

  • Anne Sigsgaard

   Kære Pia.
   Som nævnt og skrevet til Sabrina, så er jeg så rørt og taknemmelig over at du/i vil hjælpe mig og jeg lover at jeg vil og gør alt for at komme ovenpå ❤️
   Derfor er jeres hjælp virkelig en kæmpe gave og motivation for at fortsætte 🌹

   Glæder mig og ser frem til et godt team-work og virkelig af mit hjerte et kæmpe stort tak ❤️

   De kærligste hilsner fra

   Anne ❤️🙏🏻

 • Sabrina P. H. Nielsen/fysioterapeut

  Anne jeg ser frem til at komme i kontakt med dig. Det er super super fantastisk det du har sat gang i. Som Pia skriver, så tror jeg på det skal blive godt.

  • Anne Sigsgaard

   Kære Sabrina.
   Tusind tak og er dybt taknemmelig og rørt over at du vil hjælpe mig ❤️
   Ser frem og glæder mig til at snakke med dig senere idag 🌹
   Det er så motiverende og virkelig fra mit hjerte en kæmpe stor tak ❤️

   De kærligste hilsner fra

   Anne ❤️🙏🏻

 • Anja Brandt

  Sødeste Anne, hepper stadig på dig fra Svendborg 🙂 du er en rigtig fighter 💪 Er glad for at vores veje krydsede .. du er en ener og du har min dybeste respekt ❤️ Kys til dig

  • Anne Sigsgaard

   Kære Anja ❤️

   Tusind tak for dine søde og meget rørende ord, det glæder mit hjerte.
   Er også utrolig glad for at vores veje krydsede, du er en fantastisk pige ❤️
   Endnu engang tak for din søde hilsen 🌹
   Kys tilbage fra mig 😘

 • Rie

  Sødeste du, sidder med tårer i øjnene. Du er ALTID velkommen hos mig 💖 Vil gerne hente dig en weekend. Men jeg har børnene rigtig meget, men mon ikke at de er bliver lige så vilde med dig som alle andre. Kæmpe kram Rie

 • Tanja

  Kære Anne.
  Bor selv på Nørrebro.
  Ville du have gavn af nogle der evnt kom og besøgte dig ?? Og bare snakkede ??
  Ellers dyb respekt for din kamp og ønsker dig det bedste 💖💖

 • Rasmus Ramskov

  Hej Anne.

  Der er en del mennesker der kommer ned til mig på Møn for at koble af og komme lidt mere i kontakt med natur og sig selv.

  Hvis det at komme uden for byen ikke skræmmer, så er du velkommen på Møn.
  Eneste forventning er at du vil lægge brænde i brændeovnen, brændet skal jeg nok flække 😀

  Jeg har set så mange mennesker der enten har mistet håbet eller er blevet opgivet, finde deres power igen.

  Det er jeg sikker på også kan ske for dig. der er så meget potentiale i alle, selvom det ofte er skjult godt for os selv og mange andre.

  I alt fald, stort varmt efterårskram fra Møn.

  Rasmus (in2nature.dk Hvis du vil se hvad det er for et sted kragerne vender)

 • Helle

  Kære Anne jeg hepper på dig! <3 Jeg ved, at det lang tid siden, men jeg tænker, at det kunne være dejligt at se dig igen, hvis du har lyst! Kh Helle

 • Marie

  Har engang selv fået lavet en gratis test i helsemin af vitamin og mineraler. Måske det kunne være en start indtil en fast fagperson melder sig på banen.

 • Maj Dahl Sørensen

  Tak for jeres historie. Den rører mig.. jeg er på den anden side efter 13 år med spiseforstyrrelse.. i er velkommen til at kontakte mig.. i dag er jeg coach .. 🙂 (Nordjylland)

 • pia løvholt.

  Hey i to smukke mennesker. Hvor var det bare dejligt at møde jer idag. Er sikker på,det nok skal gå Anne rigtig godt i fremtiden. Og Sander- you fuld! Dejligt at høre og se jeres pingpong. Alt bliver lysere med tiden. Annes nye Massør/ akupressør Pia.

 • Camilla

  Kære Anne. Jeg er en pige på snart 25 år, som selv har lidt af en spiseforstyrrelse og OCD. Jeg er kommet ud på den anden side og er meget åbent for en snak, en gåtur eller hvad du har brug for. Jeg læser til socialrådgiver og arbejder ved siden af, i et misbrugsambulatorium. Jeg er en del af behandlingen og har fået tillært mig mange redskaber, jeg også har kunne bruge og stadig bruger, selvom jeg ikke er undervægtig mere. Jeg bor på østerbro og står gerne til rådighed. Du er velkommen til at kontakte mig på mail 🙂
  Alt held og lykke til dig, jeg ved hvad du går igennem og det er pisse hårdt !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.