Debat på de sociale medier

Debat på de sociale medier

sociale medier

Det er ingen hemmelighed at jeg er en sucker for gammel dansk tv og jeg holder meget af "Huset på Christianshavn", eneste minus ved at se det på tv er altså at man altid havner i kirken. Ja i KIRKEN. DR sender nemlig altid et eller andet kirkekor straks efter endt udsendelse af "Huset på Christianshavn" Så væk med det og frem med computeren.

Jeg må altså erkende at jeg med mit energiniveau for tiden og nok også min prioritering ikke formår at lave helt nok indlæg i forhold til efterspørgsel, men jeg håber i vil bære over og være glade for det jeg nu når. 

 Jeg er lige startet på H2 (skoleforløb) og Sia i børnehave. Derfor er vi altså en lille smule trætte her hjemme i denne tid. Til højre kan i se den samtaleboks som er min projektopgave på H2 sammen med 4 medstuderende og jeg kan afsløre at den er ca 2.5 m. høj. Sia har taget de to første dage i børnehaven så flot og haft et par dejlige dage fuld af nye indtryk og gode oplevelser.

For at vende en smule tilbage til de to sidste nye indlæg, stødte jeg i dag på et opslag på Facebook. En artikel Ekstra Bladet har bragt og som har fået en del opmærksomhed på de sociale medier. Det drejer sig nemlig om en dansk 17 årig transfyr som er stået frem overfor omverdenen via YouTube, hvor han springer ud som transkønnet.

Han er ikke den første og bliver heller ikke den sidste, men fælles for alle er ofte at man endelig har fundet sig selv og tør stå ved den man er. Men hvorfor al den opmærksomhed? Jeg har læst rigtig mange af de kommentarer folk har haft til hans video og også kommenteret flere steder.

samtaleboks

Jeg prøver lige at vise jer eksempler på folks reaktioner og hvorfor det er så svært for nogen at stå ved hvem de er. For slet ikke at tale om transkønnets rettigheder  her i DK. Der er rigtig mange bump på en transkønnets vej til succes gennem livet og ærlig talt ville det være dejligt hvis folk holdt op med at være så fandens modbydelige mod hinanden fordi vi er forskellige.

Jeg har sikkert lige så svært ved at forstå hvorfor andre mennesker føler et behov for at være modbydelige i kommentarfeltet under sådan en artikel, som de har ved at forstå denne minoritet. Men helt ærligt bliver jeg sku lidt harm over folks måde at formulere sig på, istedet for at bruge deres energi på at udvikle sig som menneske.

Her er et par eksempler som på et eller andet plan selvfølgelig provokere mig indeni, men som også viser at vi stadig kæmper imod uvidenhed og idioti. Ja undskyld mig, men læs selv:

"Man er nu det køn, som Gud har skabt en til at være,Alt andet er løgn."

"Du ikke født i den forkerte krop... du har bare en strikkefejl i huen"

"Hun er ikke født i en forkert krop. Det er umuligt. 
Man er som man er blevet født, og intet andet. 
Måske hun burde kontakte en hjernevrider, eller noget, for hun har tydeligvis brug for noget hjælp. :s"

"Nej du er en pige ellers havde du nok været udstyret med en lille sjover nature"

"Man kan ikke være født i en forkert krop. - Hvad er en forkert krop ? Der kan havde været en forkert indflydelse på det køn man er født med ude fra og fra man er ganske lille."

"Har du en dillermand er du en dreng, og har du en tissekone er du en pige. Fakta om livet. Husk: Life sucks and then you die. Suck it in, eat it up, and move on."

Men heldigvis er der også fornuftige mennesker som forsvarer, støtter op og ærligt erkender at de har svært ved at sætte sig ind i situationen, hvilket jeg jo kun kan tage hatten af for. At man ikke forstår er altså en ærlig sag og jeg har også forskellige minoriteter som jeg har svært ved at forstå, men når jeg støder på dem forsøger jeg trods alt at udvikle mig og komme lidt tættere på mit mål om øget forståelse.

Her et par positive og støttende kommentarer som der heldigvis er flest af i kommentartråden.

"hvor er det dog forfærdeligt at hr og fru danmark ikke bare kan æde sin remulade mad og være glad for andres lykke"

"Jeg forstår det ikke og kan ikke sætte mig ind i hvordan det følels. Men respekt til ham"

Som altid er det jo de negative kommentarer som er hårde at sluge og som sætter sig fast i ens hukommelse hvilket selvfølgelig ikke det mest konstruktive. Men heldigvis giver det også energi til at kæmpe de kampe som skal til når det gælder fokus på videnskab, menneskerettigheder, generel retfærdighed og meget meget andet.

Vi har alle ytringsfrihed i DK, men helt ærligt så hold lige fast og vis respekt for dine medmennesker også selvom vi ikke alle er ens.

Se videoen med Xander Her

http://www.ongoingyoungster.dk/ventetiden-koster-liv/

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.