Farvel DK

Hvad er det er for et vejr vi har os i DK? Helt ærligt, det er bare ikke i orden. Vejret i dag minder mest af alt om et forbistret efterårsvejr, hvor man bør holde sig indendøre og drikke varm kakao (i hver fald i Københavnsområdet). Æv hvor er jeg træt af det, jeg er virkelig et menneske som trives allerbedst med sol og varme og helst hele året rundt. Men det er altså ikke virkeligheden i Danmark.

Dog er jeg så heldig at jeg i morgen (onsdag) flyver fra Kastrup Lufthavn og lader resten af familien blive hjemme, bare lige for en kort stund. Ja så ville lykken da være at det var til et varmt sted med høj solskin og i en tre ugers tid (okay så så jeg gerne at jeg havde taget min familie med).

Men ak! Turen imorgen går til intet mindre eksotisk end Liverpool og Wales. Jeg skal over og høre lidt mere om arbejdforholdene inden for byggebranchen og hvordan det er at være lærling i UK. De har nemlig til min store forundring arbejdforhold som minder mest om Amerikanske tilstande og der er derfor også rigtig mange fattige håndværkere.

De arbejder på såkaldte nul-kontrakter hvor de aldrig ved hvornår de skal arbejde. De kan blive tilkaldt på job når som helst og blive sendt langt væk. De kan altså sidde standby ved telefonerne i ugevis uden løn og kan ligeledes blive opsagt fra den ene dag til den anden. De har ingen ret til feriepenge og ej heller løn hvis de skulle blive syge.

I og med at de er en del af EU, er det jo interessant for os håndværkere i DK og vigtigt at følge med i, så vi kan sikre os bedst muligt at lignende tilstande ikke ikke opstår her . Jeg er også spændt på at høre om der er noget resten af EU kan gøre for at støtte disse udsatte håndværkere. Det er altså trist som at folk lever med sådanne vilkår, samtidig med at andre lever et liv i sus og dus med enorm rigdom.

Turen er arrangeret af fagforeningen 3F's Ungdom. Vi skal bo på hostellet "Hatters" i Liverpool fra onsdag til søndag (kender I det?). Det er planlagt at vi skal rundt og se flere byggepladser og m
ødes nogle af Liverpools lærlinge. Det er er samarbejde 3F har lavet med fagforeningen UCAT i Liverpool.


Jeg er sikker på det bliver en meget lærrig tur, hvor vi virkelig kommer hjem med viden til vores danske kolleger.

Det er aller første gang jeg skal være væk fra familien, altså sove ude uden dem. Det bliver lidt mærkeligt, men er sikkert sundt for os alle sammen på samme tid. Vi kommer uden tvivl til at savne hinanden, men hey så er det jo godt man har 3Like Home, fra 3Mobil. Vi kan altså stadig bevare den fulde kontakt, hvilket helt sikkert kommer til at afhjælpe Sias savn til sin moaaarr. 🙂 Jeg har altså aldrig rigtig forstået hvorfor det skulle koste mere at ringe til udlandet, men det gør det så heller ikke alle steder længere 😉

Er der nogen af jer, som rejser til mere eksotiske steder lige om lidt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.