Begyndelsen

Anbragt

Fakta: Jeg er datter af to misbrugere. Jeg blev født en varm sommer morgen, 27. august 1986, på Svendborg Sygehus. Tredje barn ud af fire, med samme mor. Min mor var 19 år gammel da hun fik min søster. Senere fik hun min storebror, mig og min lillebror med tre forskellige mænd. Allerede her kan de fleste jo regne ud at min mor havde rodet sig ud i noget som viste sig at være mere end hun kunne magte. Hun endte tidligt i misbrug og tog ikke meget ansvar for mine ældre søskende, som blev efterladt hos familie hvorefter hun tog beslutningen om at starte på en frisk.

Hvordan man så kan efterlade sine første to børn og starte på en frisk, det er mig stadig en gåde.

Min mor er ikke hvem som helst, hun er en kvinde med iltert temperament og ingen skal komme og fortælle hende noget. En spøjs type faktisk og ret underholdende og sjov, så længe man er på hendes side.

Min far var 22 år da de fik mig og en rigtig god mand. Jeg er fars pige og det er ikke til at tage fejl af, hvilket er noget der nager min mor. Jeg har hørt historier om hvordan jeg er blevet rusket af min mor, når min far ikke var der og jeg ikke hørte efter og det er noget der skære i mit hjerte efter at jeg selv har fået en datter. Desværre endte begge mine forældre i et større og større misbrug, med tilhørende kriminalitet.

Jeg var næsten altid med på "job" da jeg aldrig veg fra min fars side i de fire år hvor jeg boede hjemme. Jeg husker når politiet ransagede vores hjem midt om natten og når de stoppede os for at gennemrode bilen. Alt sammen noget jeg er ked af at børn oplever og bliver en del af. Min far begyndte hurtigt at agere som pusher i nærmiljøet, han bodybuildede sammen med min mor og jeg tror de havde følelsen af det kørte ret godt for dem.

Sådan er det jo ofte i de gode stunder af et misbrug. Min far havde lager forskellige steder hos familie og venner, i min mormors fryser (hvor han bildte hende ind af det var kød han lige havde købt hos slagteren), samt i min farmors kolonihavehus. Selvfølgelig uden at de vidste noget som helst, aldrig før bagefter. Jeg var altid med på farten og jeg husker det som enormt hyggeligt at komme med rundt de forskellige steder.

Jeg fik altid lige hvad jeg ville have, vi havde jo råd til det. Det var lige meget om det var en Nintendo og TV på eget værelse, eller en firhjulet Yamaha crosser til at fræse rundt på i haven. Manglede der en gynge på gyngestativet, så kørte vi til Christiansminde midt om natten og klippede en ned vi kunne sætte op derhjemme. Historierne er mange og jeg kan heldigvis grine af de fleste.

I 1990 kom min bror til verden, min far sad inde i tide og utide og min mor stod med det hele selv. Hun gjorde derfor i perioder meget brug af min mormor, hvor hun efterlod os uden nogen videre plan. I 1992 tog min mor kontakt til det kommunale system og hun fortalte dem at hun havde brug for at nogle tog sig af os i en periode.

Hun var af den overbevisning at der kun var tale om en periode, dette viste sig dog at blive permanent. Den 7. maj kom de fra kommunen i en hvid bil. Den trillede ind på gårdpladsen og to damer steg ud. Bilen blev pakket og vi blev forklaret at vi skulle et sted hen hvor nogen ville passe godt på os, ind til vores mor var klar igen.

Jeg husker min egen tavshed og min brors ulykkelig skrig hele vejen til børnehjemmet i Odense. Vi var på daværende tidspunkt 5 og 2 år gammel og det sidste min mor sagde til mig før bildøren lukkede var "Pas godt på din bror Sandy...".

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.