Ejer i et stykke bambus

Anbefalinger kan man ikke få for mange af og denne er hverken betalt eller sponsoreret.

Bambus! hvad mener jeg med det? Jo jeg vil gerne sprede budskabet om bambus som bliver mere og mere brugt i tøjindustrien og af god grund. Jeg har fået bambustøj.dk til at lave et skriv om netop det. Nederst deler jeg mine egne erfainger med bambus, gennem de sidste 5 år.

Bløde bambusfibre er fremtiden

Modeindustrien er kæmpestor, og hvert år langes der tøj i ufattelige mængder over diskene rundt omkring i verdenen. Desværre tærer denne industri utroligt meget på vores planet, som i forvejen er presset til det absolut yderste. Noget kunne dog tyde på, at vi endelig har fundet løsningen; bambus. 

Bambus strømper

Det bæredygtige alternativ 

Overalt omkring os kan man se, at der er kommet mere og mere fokus på bæredygtighed. Det gælder naturligvis også i modebranchen, og blandt trendy fashionistas er der nu også opstået et ønske om at få bæredygtig mode. Det betyder, at man har været nødt til at begynde at kigge efter nye materialer for at finde miljøvenlige alternativer til eksempelvis denim, som er en synder i forhold til særligt vandforbruget. 

Svaret tyder på at være bambus, som er enormt miljøvenligt. En af grundene til dette er, at det vokser virkelig hurtigt, hvilket betyder, at man ikke behøver at frigøre en masse jord for at kunne dyrke det. Derudover er der et stof i bambus som er naturligt bakteriedræbende, og derfor behøver man ikke at bruge sprøjtegift til at dyrke denne plante. Det gør det langt mere miljøvenligt at bruge bambus fremfor mange andre materialer.  

Bambusfibre er blødere end bomuld 

Når man tænker på bambus, er det de færreste, der forestiller sig blødt og behageligt tøj. Det bør man imidlertid begynde at gøre, for faktisk er bambusfibre utroligt bløde, når først de er blevet behandlede. Det færdige produkt er blødere end eksempelvis bomuld, og der er sågar nogle, der sammenligner det med silke. 

Det vil altså sige, at du kan få virkelig blødt og behageligt tøj ud af bambus, og netop derfor kommer det også mere og mere frem rundt omkring. Indtil videre er det hovedsageligt undertøj og strømper, der produceres i bambusfibre, men man har også eksperimenteret med andre beklædningsgenstande i dette materiale – for eksempel jakkesæt. Alt tyder derfor også på, at vi kommer til at se mere og mere bambus i modebutikkerne, og det er kun godt - særligt for miljøet. 

Bambussens gode egenskaber 

Udover at bambus er virkelig blødt, har det en række andre gode egenskaber. Som vi også har været inde på, er det nemlig antibakterielt, og det er en egenskab, der er ideel i tøj. Især i undertøj og strømper er det genialt med antibakterielle materialer, da det eksempelvis minimerer gener fra sved. 

Derudover er bambus også et meget åndbart og slidstærkt materiale, hvilket igen er med til at gøre det helt perfekt til især undertøj og strømper. Tøj i dette materiale vil som udgangspunkt også have en god pasform, fordi bambus er meget elastisk og dermed bliver ved med at holde formen, selvom det bliver vasket. 

Der er altså masser af gode grunde til at satse på bambus i fremtiden, og der er heldigvis allerede mange, der er hoppet med på bølgen. Hvor langt bambusfibrene kommer i modeverdenen er endnu ikke til at sige, men du kan i hvert fald allerede nu finde masser af lækkert undertøj og behagelige strømper i netop bambus. 

Bambus Boxershorts fra Resterods

Jeg går selv ikke i andet

Det er sandt, jeg selv har ikke andre boxershorts end de bøde Resterods i bambus. Ud over det er det altid her i januar jeg køber nu batch, da det det tidspunkt på året at de kan findes på tilbud.

En anden ting som er meget vigtig for mig og som jeg synes der er værd at tage med, er kvaliteten. Sia og jeg har flere forskellige produkter i bambus, fra forskellige mærker, men fælles for dem alle er deres kvalitet. Det holder både farve, facon og ser altid ud som nyt efter vask.

Har man ikke allerede prøvet det, så kunne det være man skulle have det i baghovedet, næste gang man shopper sine basics. Det kan kun anbefales.

http://www.ongoingyoungster.dk/min-far/

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.